Maminčina kuchyne /25./

Maminčina kuchyne /25./

úvod Archiv pořady Maminčina kuchyněMaminčina kuchyne /25./

Maminčina kuchyne /25./

09.01.2016 10:30

1. KOKOSKY

  • 4 bílky
  • 250 g neslazených sušených
  • kokosových chipsů
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli
  • 50 g čokoládových pecek

 

2. SPECULAAS

  • 110 g másla
  • 150 g hnědého cukru
  • 50 ml mléka
  • 250 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva


Původní směs koření:

  • 10 g skořice
  • 5 g muškátový oříšek
  • 5g hřebíček
  • 5 g zázvor
  • 2 g bílý pepř

 

3. ČOKOLÁDOVÉ sušenky

  • 60 g másla
  • 120 ml mléka
  • 2 vejce
  • 80 g cukru krystal
  • 50 g hnědý cukr
  • Špetku perníkového koření
  • 45 g kakového prášku
  • 115 g mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • Vanilkový cukr
  • 1 mandarinku
  • 100 g smetance na šlehání
  • 100 g hořké čokolády

 

4. Mandlové obláčky

Ingredience:

  • 280 g marcipánu
  • 240 g krupicového cukru
  • Špetku soli
  • 2 bílky
  • Popřípadě piniové oříšky
  • Moučkový cukr na posyp

Postup:

Marcipán rozdrobíme a smícháme s cukrem, až vznikne drobenka. Bílky prošlehneme, ale ne
úplně do sněhu. Spojíme s drobenkou do hladké hmoty. Můžeme přidat trochu mandlového
aroma.
Pokud chceme mít „Pignoli“, pak kuličky hmoty namočíme do piniových oříšků.
Mandlové obláčky vyrobíme z kuliček hmoty, které pocukrujeme a třemi prsty vtlačíme
důlky.
Pečeme na pečícím papíře a v předehřáté troubě na 180°C asi 15 - 20 minut


Tip! Každý týden nové recepty a i surovinami na následující týden. Vařte s námi a připravte si delikátní sobotní nebo nedělní oběd!

Recepty hledejte v dalších záložkách v kategorii pořady s názvem Maminčina kuchyně - recepty.

Na televizi RELAX můžete Maminčinu kuchyni vidět každou sobotu a neděli od 10:30.

Originální a výtečné dobroty jako od vaší maminky s Mirkou van Gils. Miroslava van Gils Slavíková se dlouhou dobu řadí mezi špičku cukrářského oboru v ČR. Získala Professeur en sucre d’Art ve Francii a nyní žije v Holandsku.

Moderuje: Miroslava van Gils Slavíková



Neváhejte a napište nám