Maminčina kuchyne /26./

Maminčina kuchyne /26./

úvod Archiv pořady Maminčina kuchyněMaminčina kuchyne /26./

Maminčina kuchyne /26./

17.01.2016 10:30

1. Paris Brest

Odpalované těsto:

  • 75 g mouky
  • 40 g másla
  • 2 vejce
  • 10 cl vody
  • 1 lžíce cukru
  • Špetka soli 1


Krém:

  • 50 g cukru
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 25 cl mléka
  • 150g nesolené (50 g + 100 g)máslo
  • plátky mandlí
  • 120 g pralinky

 

 

2. Dýňový závin

  • 200 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 žloutek
  • 90 g cukru
  • 90 g másla
  • Citronová kůra
  • 1 kg nastrouhané dýně
  • Cukr krupice dle chuti
  • Skořici mletou dle chuti
  • Šťávu a kůru z jedné limetky
  • 80 g sušených brusinek
  • 120 g vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce
  • 4 – 5 polévkové lžíce strouhanky
  • 1 vejce

 

3. Babiččina vánočka

Ingredience:

  • 150 g másla
  • 80g jemného krystalového cukru
  • 4 žloutky
  • špetka soli
  • vanilka
  • balíček sušeného droždí
  • 1/4l mléka
  • 500g hladké mouky
  • 100g hrozinek oprané a namočené v trošce rumu
  • 50g citronády – nemusíme dát
  • kůra z 1 citronu
  • 100g oloupaných opražených mandlí, na hrubo posekaných
  • trošku strouhaného muškátového oříšku
  • 1 vejce na potření
  • oloupané, celé mandle na ozdobu

Postup:

Vánočku zajistíme (napícháme uprostřed v odstupech špejle, důležité je zajištění konců) asi
pěti špejlemi tak 12cm dlouhými. Přikryjeme utěrkou a dáme vykynouti.
Vykynutou potřeme trochu našlehaným vajíčkem, na každou vystouplou část ¨copů
¨položíme celou mandli, necháme trochu oschnout a pak ji ještě jednou potřeme.
Pečeme při 180°C asi hodinu


Tip! Každý týden nové recepty a i surovinami na následující týden. Vařte s námi a připravte si delikátní sobotní nebo nedělní oběd!

Recepty hledejte v dalších záložkách v kategorii pořady s názvem Maminčina kuchyně - recepty.

Na televizi RELAX můžete Maminčinu kuchyni vidět každou sobotu a neděli od 10:30.

Originální a výtečné dobroty jako od vaší maminky s Mirkou van Gils. Miroslava van Gils Slavíková se dlouhou dobu řadí mezi špičku cukrářského oboru v ČR. Získala Professeur en sucre d’Art ve Francii a nyní žije v Holandsku.

Moderuje: Miroslava van Gils Slavíková



Neváhejte a napište nám