Mirka van Gils

Mirka van Gils

Vaříme s láskou

úvod Lidé na RelaxuMirka van Gils

Miroslava van Gils Slavíková se dlouhou dobu řadí mezi špičku cukrářského oboru v ČR. Na televizi RELAX-POHODA uvádí pořad Maminčina kuchyně (Mom´s kitchen). 

Je držitelkou prestižního titulu Professeur en sucre d´art. V roce 2002 vyhrála Velkou cenu Paříže se svým „Croquembouche,“ slavnostním francouzským dezertem. Vítězství jí otevřelo dveře k účasti ve Francouzské národní soutěži, kde mezi francouzskou špičkou obsadila šesté místo. Je zcestovalou cukrářkou, žila v Německu, Jihoafrické republice, Spojených státech a díky své práci se neustále pohybuje mezi Českem a zahraničím.  Nyní žije v Holandsku.

Její dezerty měli možnost ochutnat  Karel Gott, James Bond - Daniel Craig, Barbara Broccoli, Nelson Mandela, Condoleeza Rice, Angela Merkel. De facto všichni premiéři a prezidenti z Evropy, ale i mnoha dalších zemí světa. 

Kromě klasického cukrářského umění se zabývá food stylingem, francouzskou cukrařinou, psaním článků a knih, lektorstvím pro  veřejnost a mnohými dalšími aktivitami.

Nejbližší je jí práce s čokoládou  a modelování z karamelu.

Je velmi kreativní, jejím koníčkem jsou malba olejovými barvami a filcování suchou jehlou, zahrádka, vše, co je rukodělné a tvořivé.

 

Co o Mirce prozradila její rodina!

syn Matěj

Maminka je někdo, kdo, když si vezme do hlavy nějaký cíl, tak za ním jde za jakýchkoliv okolností,  ať už je to uklízení nebo plánování a nebo taky nechat někoho napsat něco o ní J.  Má také velkou morálku, co se týká vstávání a zvláštní nutnost něco dobrého velmi brzy ráno péct či kuchtit.  Mně to nevadí, ale mamka chodí i pozdě spát, což už nedává smysl, obětovat spánek pro buchtu.  Vždy myslí nejdřív na ostatní než na sebe, někdy přemýšlím, jestli je to rozumné.  Jsem rád, že je jaká je a mám ji moc rád.

 

syn Clark

Moje máma je hodně pracovitá a trochu tvrdohlavá osoba, což je moc dobře, protože díky tomu dosáhla mnoha úspěchů v její profesi. Když jsem byl malý kluk, tak jsme žili  sami bez otce a ona si na nás vždycky našla čas i když musela vydělávat peníze. Taky je hodně pozitivní, prdlá, vzdělaná, vytrvalá a ještě mnohem víc. Teď nedávno si koupila 100 kilového kance, protože měla chuť na kančí maso.  Bylo to super ho s mámou čistit i přesto, že jsme se oba párkrát pořezali (já se říznul skoro do každého prstu na ruce), ale přesto bych to s mámou dělal klidně ještě jednou.  Vždycky, když někam jdeme, tak si spolu užíváme, i když si nic nekoupíme.  Kdybych měl svoji mámu popsat v jedné větě, tak by to bylo asi takhle "nejlepší máma na světě".

 

manžel Jan

Bez Mirky bych tu už nebyl. Ona je hnací silou téměř všeho , jde o rodinu nebo podnikání.  Je tvrdá bojovnice, učitelka a zprostředkovatelka všeho.  Může dosáhnout  téměř všeho, co ji napadne. Je zarputilá a houževnatá, cokoli si usmyslí, dotáhne vždycky do konce.

 

a nejbližší spolupracovník, režisér a kameraman David Brázda

 

Mirka van Gils Slavíková je umělecká cukrářka s gastronomickým srdcem. Její neochvějné znalosti v kombinaci s vášní pro dobrou chuť, jsou nezapomenutelným zážitkem. Učit se od Mirky je však zábava. Bezprostřednost je její dobrý kamarád a tak ke všemu v gastronomii přistupuje s velkým nadhledem a upřímností. Nečekejme od ní přezdobené talíře, její kuchyně je založena na jednoduchosti a kvalitních surovinách. Pokud chcete poznat gastronomického kouzelníka, hledejte právě ji, vykouzlí vám úsměv na tváři.

 

 



Neváhejte a napište nám